Carpa ambulant

Des de Juga-la! oferim una carpa ambulant de joc lliure al carrer per tal de fer possible la convivència de tota la població, incloent-hi les famílies en moment de criança i de forma concreta els infants en els seus primers anys de vida.

En aquesta primera franja de la vida la necessitat de moviment, joc i experimentació és un impuls imparable dels infants. Els espais socials (parcs, places, carrers, botigues…) no estan preparats per a la seva descoberta constant i són poques les propostes festives, culturals i d’oci adreçades i adequades al seu moment maduratiu.

La nostra proposta té una vocació comunitària d’acollir les diferents necessitats de la població en un moment sensible com és la criança. Aquest moment vital tan important per a les famílies i els infants, on es necessita d’un ambient molt cuidat, és habitual que quedi resguardat a la intimitat de les cases. En canvi, és un moment on la xarxa social i la vida en comú esdevenen un suport que aporta fortalesa, recursos i gaudi quan pot ser compartit, quan la família pot sentir que forma part de la comunitat i que és acompanyada i tinguda en compte per aquesta.

És per això que oferim la nostra carpa ambulant de joc lliure amb diferents espais preparats per a la seva activitat espontània i per a la convivència entre famílies al carrer i en diades festives de la població.

Ideal per gaudir en festa major, en festivitats importants de la localitat on promoure la convivència comunitària, en dies especials destinats a la infància (setmana de la lactància, dia de la infància, etc) i com a proposta de pedagogia de carrer com una carpa trimestral que pot esdevenir punt de referència per les famílies.

En què consisteix?

  • Un recinte de 60m2 amb diferents propostes de joc. Un espai per nadons, diferents ambients per als infants més grans i zona per a canviar-los i alimentar-los.

 

  • Joc lliure. L’infant en aquesta edat necessita desplegar el seu impuls intern sense ser dirigit, juga espontàniament perquè és la seva manera de realitzar-se i comprendre el món que l’envolta. Així la carpa consta de diferents espais amb materials diversos per jugar i els infants hi interactuen lliurement.

 

  • Ambients rics. Les zones de joc i els materials estan curosament preparades per al seu moment evolutiu i per nodrir amb qualitat la seva sensorialitat, la seva experimentació i creativitat. Utilitzem material natural, desestructurat i amb moltes possibilitats de creació.

 

  • Espai familiar. En aquest moment vital el vincle amb les seves persones de referència és el fonament de la seva sensació de seguretat i confiança en si mateix. Oferim un espai de convivència on els infants juguin acompanyats dels seus referents i les famílies puguin compartir entre elles.

 

  • Acompanyament professional. Dues professionals de l’educació dissenyen l’espai i l’acompanyen durant l’activitat per cuidar la convivència i el joc dels infants i les famílies.