Juga-la a Lligams! Piera

Espai de trobada, joc i relació per a famílies. A on també s’ofereix acompanyament en la criança i educació dels fills i filles.

L’objectiu del projecte és facilitar a les famílies aquest tipus d’espai durant els 3 primers anys de vida dels seus fills, període vital especialment sensible, tant en el desenvolupament de la persona durant aquesta etapa, com en l’acompanyament que se li ofereix per tal que aquest desenvolupament sigui saludable i harmònic.

Mitjançant grups per a nadons, que seria el taller “Compartint la Criança”  i a partir de l’any, l’espai de joc i psicomotricitat en família fins als 3 anys (P3 inclós) “Juguem Jugant“. Cuidant aquest període sensible del desenvolupament i les persones que l’acompanyen, ja que sovint hi ha voluntat de voler educar des del respecte i l’empatia, però hi ha manca de referències i informació. Aquesta etapa mereix i necessita una mirada i un acompanyament concret, ja que la infantesa és un moment vital únic, amb les seves peculiaritats i transcendent en el desenvolupament de la persona.

Més enllà dels 3 anys, segueixen havent propostes, però adreçades només a pares i mares, amb aquesta mateixa intenció d’oferir un espai de reflexió, informació, contenció i acompanyament en l’educació dels fills i filles.

Lligams, pretén ser un lloc en el que els pares i les mares puguin regalar temps i presència als petits/es, i a ells/es mateixos/es. Afavorint les relacions positives i un procés de vinculació segur. Amb la finalitat que el desenvolupament dels infants esdevingui sa i que, alhora, els pares i les mares puguin viure, gaudir i créixer amb la seva pa/maternitat. Amb la possibilitat d’anar creant una xarxa social amb altres famílies que viuen un procés vital similar.

Es vetlla perquè els infants trobin un entorn ric, cuidat i preparat per poder satisfer les seves necessitats de moviment, joc i descoberta, a través del joc lliure i espontani. Imprescindible per un desenvolupament saludable de la persona. Jocs poc estructurats, per fomentar la creativitat, la capaciatat de mantenir l’atenció i estar connectats amb la seva curiositat innata: motor del desenvolupament intel·lectual  i de l’aprenentatge autèntic. Amb el component que dona força a l’essència de Lligams, Espai d’Acompanyament Familiar, que és la presència i companyia dels seus pares i mares, que referint-nos a les primerenques edats de 0-3 anys, aquest punt esdevé clau, per la cura del sentiment de seguretat interna. Alhora que també permet als infants entrar en el món de les relacions, tant amb altres infants, com amb altres adults, com dèiem, amb la seguretat de tenir a prop els seus referents afectius.

És per això que les diferents propostes que oferim, tant responen a les necessitats de les famílies que estan amb els seus fills/es a casa, ja que permeten un espai de comunicació, relació i propostes ajustades a les necessitats dels infants. Com a les famílies que els seus fills i filles van a la Llar d’Infants o a l’escola, ja que els ofereix un espai de retrobament amb presència autèntica, que sovint el dia a dia i els ritmes quotidians dificulten poder trobar.

Les propostes es fonamenten en una vessant educativa i preventiva, a través del Massatge Infantil, la psicomotricitat relacional i la comunicació respectuosa i empàtica, amb materials especialment pensats i elaborats per aquestes etapes. Hi ha diversitat de tallers i propostes, el tallers permanents ja esmentats que són els fonaments del projecte i d’altres esporàdics,  per tal de satisfer el ventall de necessitats de cada realitat familiar.

A Lligams, Espai d’Acompanyament Familiar, els eixos transversals del projecte són els dos tallers que acullen l’acompanyament a les famílies amb infants d’entre 0 i 4 anys. Mitjançant el taller “Compartint la Criança” (0-1 any) i l’espai de joc i psicomotricitat en família “Juguem Jugant” (1-4 anys).

Compartint la Criança

Espai de trobada per famílies amb nadons 0-1 any. És crea un ambient de joc i propostes sensorials a través de cançons, materials de descoberta i un ambient preparat. Alhora que es propicia un espai de conversa íntim i relaxat en el que poder compartir diferents aspectes de la maternitat i la paternitat i de l’acompanyament dels nadons. Rebent la riquesa del grup, emmirallaments de situacions, retorns de diferents mirades i informacions sobre el desenvolupament natural dels infants durant el seu primer any de vida, des d’un marc cuidat que vetlla pel respecte, el no judici i l’escolta de cada realitat familiar.

 

Juguem Jugant

Espai d’acompanyament, psicomotricitat, joc i descoberta en família (infants 1-4 anys)

S’ofereix als infants un entorn preparat que els permet gaudir del joc lliure i espontani en companyia dels seus pa/mares. Amb la seguretat afectiva necessària en aquesta etapa, per poder-se centrar en la principal tasca que els ocupa: descobrir el món i les possibilitats que els ofereix.

Els adults troben un espai en el que poder jugar, observar i compartir experiències amb

el seu fill/a i amb altres famílies, des d’una perspectiva diferent a l’entorn familiar, en un ambient preparat, des d’una presència autèntica i podent observar diferents maneres de comunicar-se amb els seus infants.

Durant les sessions, es prioritza la presència i l’atenció plena al joc. I per tal de tenir un espai de reflexió, cura i conversa, es fa una trobada mensual d’acompanyament adreçada exclusivament a adults.

 

Els grups

Hi ha grups en franja de matí i de tarda cada dia de la setmana. Les franges d’edat estan organitzades per proximitat de moments evolutius. Acollim grups petits per tal de cuidar el clima i la qualitat en l’acompanyament i en les mateixes propostes.

 

A banda dels tallers permanents, també oferim tallers de Massatge Infantil per a nadons i per a infants més grans. I espai d’acompanyament familiar en format grupal i individual.

La mateixa estructura dels grups de Compartint la Criança, Juguem Jugant i Acompanyament Familiar, la portem en diferents formats a Escoles Bressol, Ampes, Centres Cívics, Espais Familiars, Ajuntaments, …

Lligams, Espai d’Acompanyament Familiar som l’Ana Paredes López i la Laura Santiago Rodríguez.

Ana Paredes López:

Mare.

Doula.

Educadora de Massatge Infantil i de contes i cançons sobre la pell.

Formada en Acompanyament Emocional 0-7 anys.

 

Laura Santiago Rodríguez:

Mare

Educadora de Massatge Infantil nº 470. (AEMI/IAIM)

Psicomotricista relacional, Pràctica Psicomotriu Aucouturier.

Facilitadora de “Com hem de parlar perquè els infants escoltin”.

Formadora de cursos de Formació Complementària d’AEMI (Associació Espanyola de Massatge Infantil)

Dinamitzadora del programa “Créixer en Família” de la Generalitat de Catalunya.

Membre de l’equip de formacions i assessoraments Veure Pensar Sentir.

Direcció de Lligams, Espai d’Acompanyament Familiar.

 

 

Contacte:

espailligams.cat

espailligams @ gmail.com

639 47 25 06

Facebook

Lligams, Espai d’Acompanyament Familiar, està ubicat a Piera. C/Major, 42, Ca n’Aguilera. Piera.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *