Juga-la! Casal d’estiu a Cardona

Un estiu més continua Juga-la a Cardona , aquest estiu organitzat des de l’AMPA de l’escola Joan de Palà de la Coromina i Juga-la, del 02 al 27 de juliol!

Aquest any, després de 7 anys de vida d’aquesta proposta de casal d’estiu, hem necessitat fer alguns canvis, canvis que nodreixin i facin créixer la qualitat de Juga-la. La vida és moviment i Juga-la està ben viu, i decidim seguir caminant per aconseguir que Juga-la s’enforteixi  i pugui crèixer sòlid i arrelat , de la mateixa manera com vetllem en l’acompanyament i desenvolupament de les nenes i els nens.
Estiu rere estiu teixim Juga-la de maneres diferents, reptes nous, camins ja fets i altres per descobrir…
Juga-la continua sent una proposta de joc pensada per cobrir les necessitats de desenvolupament i creixement emocional dels infants de 3 a 8 anys aquest any. Hi ha places limitades.

L’horari serà de 9 a 13 hores de dilluns a divendres.

En aquestes etapes les nenes i els nens necessiten viure experiències de joc des del seu propi cos, la creació i la decisió. Experimentar des de la vivència a través dels sentits i del moviment, respectant el ritme individual de cadascun.

Per a poder cobrir aquestes necessitats fem dos grups d’edats, de 3 a 5 anys i de 6 a 8 anys.

La proposta de Juga-la parteix de la presentació de diferents espais de joc, tenint en compte els dos grups d’edat i el seus moments evolutius i maduratius, on els nens i les nenes poden triar on anar, partint de l’escolta del que tenen ganes de fer i poden fer en un marc de contenció, límits, mirada i acompanyament que els ajuda a construir-se.

Juga-la la defineix un acompanyament que parteix d’un treball d’escolta, per part de l’adult, de les necessitats que van manifestant les nenes i els nens en cada una de les etapes, des d’una mirada de respecte mutu. També es vetlla per oferir un espai relaxat per a que puguin desplegar-se amb tot el que cada un i una d’ells/es són, tant a nivell físic com emocional, intentant acollir cada situació concreta, cada història escoltant el present, el que hi ha, aprenent i agraint el passat i confiant en el futur.
La proposta s’organitza a partir de diferents espais i propostes de joc, tenint en compte els dos grups d’edat, on els nens i les nenes poden triar on anar, partint de l’escolta del que tenen ganes de fer en un marc de contenció i límits.
 
“ El joc és com un assaig de la vida, una preparació que ens fa forts per suportar tota mena de frustracions i dificultats. Servint-se de la imaginació, ens posa davant situacions insòlites i ens obliga a afrontar reptes que la quotidianitat no és capaç de plantejar. ”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *